SPIRAL-SYKLUS-SNAKK

DER FØLSOMHET OG KVINNER HAR HOVEDROLLEN

Klart det bør være mer fokus på kvinner og syklusen vi går gjennom hver måned – for herregud hva vi må gjennom! Ikke at det er det gøyeste å prate om hele tiden, men jeg synes det er et viktig tema vi alle kvinner bør føle oss frie til å dele av for å lære og forstå mer om hva vi faktisk går gjennom rent følesesmessig. Og for å relatere det til hverdagen på en enklere måte så vi kan finne tilbake til styrken og kvinnekraften i oss fortere når vi da ofte kan føle oss mer nedstemte når vi har mensen. Det må vi prøve å ha aksept for å ikke la gå i glemmeboka at det å “miste litt kontroll” over kropp og sinn er helt OK. Med andre ord, å tillate å være litt i ubalanse. Om du har mistet mensen eller ei fordi du enten har kommet i overgangsalderen eller du kanskje er operert for kreft eller har noen andre ting som gjør at du ikke har vanlig mensen. Spiller ingen rolle hvilken alder du er i, mensen er mensen og syklusen stopper ikke bare sånn umiddelbart. Den er ganske magisk og vi burde respektere og ta bedre vare på oss selv når vi har perioden vår – jeg mener da å lytte til kroppen og hva den faktisk trenger når det kommer til for eksempel mat og hvile. Det er altfor mange kvinner som uroer seg og får dårlig samvittighet for ikke noe – og hallo, at man har spist litt mer sjokolade eller mer energirik mat – det burde ikke være noe å ha dårlig samvittighet for! Livet har faser og ulike perioder som selvsagt er variable. Det er jo nettopp det som er så bra og utfordrende. At man alltid kan endre seg for å vokse mer og finne ut hva som funker best for deg når du for eksempel har mensen.

Det er litt over to måneder siden jeg satt inn en hormonspiral som smart prevensjon. Jeg valgte å gjøre det fordi jeg skulle flytte til Spania og syntes det virket enklere å slippe å huske på å ta pillen hver dag i tillegg til at jeg ikke blør når jeg har mensen med denne spiralen. Ganske mye mer praktisk her som jeg går lettere kledd og lever like mye i vannet som på land:)

Jeg har lovet dere å gi min selvsagt ærlige tilbakemelding på hvordan det har gått og den skal dere få nå: For meg var det grusomt vondt å sette den inn i og med at jeg er operert for livmorhalskreft og det har blitt dannet en del arrvev. I tillegg trakk livmorhalsen seg så innmari sammen så det ble vanskelig for jordmor å passere gjennom de allerede smale passasjene mine.. Så mitt utgangspunkt var ikke av de beste, MEN jeg klarte det og jeg er så fornøyd med resultatet så langt. Jeg har ikke hatt noen særlige uregelmessige blødinger annet enn de 2 første ukene, har hatt den første måneden med mensen som normalt og på torsdag/fredag forrige uke fikk jeg mensen for andre gang etter jeg satt den inn og vet du, jeg har vært så heldig å miste blødningen allerede, så jeg er superhappy! Nå har jeg aldri hatt noen problmer med syklusen min i det hele tatt. Jeg har alltid vært regelmessig, blødd ekstremt lite og har ikke hatt noen særlige smerter. Det vil kanskje være en litt annerledes opplevelse for en annen kvinne hvis hun har blødd veldig mye eller vært uregelmessig. Jeg føler meg veldig heldig slik og håper det forstetter å være stabilt. Jordmoren min sa det kunne ta opp til et halvt år å få normalisert syklusen sin og at man mistet blødningene helt, men som regel skulle det ikke ta mer enn 3 måneder. JEG ER VELDIG FORNØYD. Og ja, hun har klippet den så fint til så den ikke er i veien på noen måte selv om tråden er ørliten. Veldig stas 😉

Hvis du vurderer å sette inn en hormonspiral og ønsker mer info kan du lese mer her 

Er det ikke noen fantastiske illustrasjoner forresten? De er tegnet av María Hesse som jeg kom over da jeg kjøpte en bok om Frida Kahlo i går på Natura (enda en Frida Kahlo bok rikere! haha..) Jeg forelsket meg helt i de vakre tegningene. Synes hun har en så morsom men likevel sterk strek hvor hun klarer å få frem kvinner og følsomhet på en helt unik måte. Du finner henne på Instagram @mariahesse som jeg selvsagt følger for påfyll og inspirasjon i hverdagen. Ha en fin kveld, her får du en god klem fra meg <3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *