10 TIPS SOM FÅR DEG TIL Å FØLE DEG MER SELVSIKKER

Hei yogis! Håper du har hatt en fin helg og fått ladet godt:) Det har jeg gjort! Selv om jeg stortrives i mitt eget selskap og liker å være alene hjemme i blant kjenner jeg litt på savnet etter Fredrik nå og det skal bli godt å få ham hjem igjen snart! Disse to ukene har gått veldig fort synes jeg, og nå er det kun en liten uke igjen (6 dager!) til vi reuniter, det skal bli ordentlig fint <3

Noe jeg ikke har skrevet om før er selvtillit. Eller, det ligger jo en del i yoga’n det også; det å føle seg vel sånn helt innerst inni deg selv, men hvordan kan jeg føle meg mer selvsikker? Det kan være vanskelig å finne noen følelse av lykke eller positivitet i og om oss selv når vi sitter fast enten i en despresjon eller har dårlig selvtillit. Men følelsen av verdiløshet og ubrukelighet kan forandre seg. Her finner du noen tips og triks jeg bruker i hverdagen for å oppnå og opprettholde min selvtillit. Jeg håper du også synes de er nyttige og kan hjelpe!

1. SMIL!
Det er nesten umulig å føle seg ulykkelig og tenke negativt når du smiler. Selv når du tvinger frem et smil kan det utløse en frigjøring av neuropeptider, noe som kan bidra til å redusere stress. Å smile kan også være en effektiv måte å bidra til å stimulere til frigjøring av dopamin og serotonin, kroppens naturlige, følsomme kjemikalier!

2. Vær i bevegelse (gjør yoga! hehe)
Å være fysisk aktiv eller bare å bevege kroppen litt kan få deg til å føle seg betydelig bedre, nesten øyeblikkelig! Og du får også høste de langsiktige fordelene med trening, som økt utholdenhet, styrke og mer fleksibilitet i kroppen.

3. Finn en hensikt, lidenskap eller nysgjerrighet
En av de beste måtene å føle seg selvsikker, er å ha noe å føle seg trygg/selvsikker på. Enten det er en livslang lidenskap, en intuitiv følelse av formålet eller en tilfeldig nysgjerrighet, følg det! Hvis noe interesserer deg, engasjerer deg, stimulerer deg eller får deg til å føle at det kribler i magen eller i hjernen din, så er det bare å utforske det! Disse tingene i livet gir deg en solid og stabil base, bedre besluttsomhet og følelse av tilhørighet i tillegg til økende tillit!

MERK: Vi pleier å se ting ikke som de er, men som vi er.

5. Bytt “beklager” mot “takk”
Jeg hører folk si så mange ganger (megselv inkludert!) “beklager” for noe som ikke nødvendigvis krever en unnskyldning i det hele tatt. Visst, det er vanlig høflighet og respekt og viser god oppførsel, men ordet “beklager” har også tilknyttede psykologiske utløsere som kan gjøre deg ubevisst assosiert med en “unnskyldning” med feil eller ulykke. Og det føler man ofte man må klandre, når man ikke er det. Og sannsynligvis er ingen faktisk det, forstår? Hvis du finner deg selv å si “beklager” og etter en rask revurdering, skjønner du at det å si “takk” i stedet kan være et like respektfullt svar, så prøv å gjør et bevisst forsøk med å irettesette deg selv. Det er en vane at selv om det er godt ment, kan det faktisk skade oss på sikt!

6. Legg merke til din interne dialog
Måten vi helt ubevisst snakker og tenker om oss selv. Hvis du vil føle deg mer selvsikker, prøv å erstatt negative tanker og kritikk om deg selv med et kompliment eller et positivt faktum i stedet. Begynn med små steg. Prøv å se i speilet, og i stedet for å plukke på en feil eller en del av deg selv du ikke liker eller du ønsker å endre, prøv å ta et skritt tilbake, ta et dypt pust og revurder. Se på HELE bildet. Se på deg selv som et HELT menneske. Og erstatt hver negativ tanke om deg selv med en positiv bekreftelse eller kompliment.

Dette kan være lettere sagt enn gjort. Hvis du helt ærlig synes det er umulig å komme opp med noe du liker eller beundrer om deg selv, prøv å tenke under overflaten. Under ditt ytre vesen og litt dypere. Gi komplimenter til deg selv for hvor snill du er, hvor uselvisk du gir og deler av din tid, hvor god du er i en viss ferdighet eller jobb eller hvor fleksibel du kan være. For hver eneste kritikk du har, gi deg selv to komplimenter. Du fortjener dem!

7. Skulderene tilbake, haken opp. Bokstavelig talt.
Holdningen din er en viktig faktor i å finne og føle selvtillit. Måten vi sitter, står og går/beveger oss på, kan faktisk være en direkte sammenheng med vår interne status. Vær mer bevisst eller legg merke til holdningen din,  om du henger rett og slett, spesielt i skuldrene og brystet ditt hvor dette vanligvis er hvor man holder mest spenning og stress. Prøv å gjør en innsats for å motvirke posisjonen din. Dette kan øyeblikkelig bidra til å øke humøret ditt, tilliten og kan heve testosteron som gjør at du føler deg sterk!

8. Våg å gjøre ting annerledes
Vil du gjøre noe? Gjør det. Å tillate frykt for fiasko, latterliggjøring eller forlegenhet for å hemme deg fra prestasjon, erfaring eller liv generelt er bare dumt og bortkastet. Bit tenna sammen, klem knyttenevene, knip øynene dine hvis du må! Få tretti sekunder med sinnsykt mot og bare gjør det! Husk at du kun angrer på det du ikke gjorde.

9. Ta vare på deg selv
Jeg har sagt det før og sier det igjen; Å gjøre godt føles bra. Og det føles ordentlig godt å kunne øke vår generelle lykke og tillit! Prøv å spise en overflod av deilige og sunne matvarer som en del av små, men hyppige måltider. Sov godt – gi kroppen din tid til å gjenopprette og fornye (og forynge). Drikk og spis mye vann. Kroppen vår fungerer, tenker og føler seg best når de er sunne og hydrert!

10. Administrer forventninger
Forventninger er roten til all hjertesorg. Vi kan sette oss selv disse urealistiske forventningene og bli så ulykkelig når de ikke oppfylles eller forvandles til vår virkelighet. Jeg vet at dette er vanskelig, men prøv å fjerne eller begrens disse forventningene og møt alle situasjoner, hendelser og øyeblikk med et åpent sinn og hjerte <3 På den måten kan skuffelser fjernes helt, og du kan til og med bli positivt overrasket i flere situasjoner!

Husk at noen av tipsene over vil kanskje være enklere å relatere eller resonere seg til og andre ikke. Ikke la dette få deg til å føle deg nede på noen måte. Ha et åpent sinn og forstå at denne listen ikke er det eneste alternativet, men det regner jeg med at du er fullt klar over;) Det finnes utallige andre måter du kan øke, søke og finne selvtillit på!

Hvis du finner noe annet som hjelper deg, er det selvsagt bare å fortsette å legge til denne listen for din egen del og referanser!

Ha en fortsatt fantastisk mandag <3

love&light,

Sheila

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *