FORDELER MED YOGA

Foto: Nicki Twang

Hei yogis! Har du hatt en fin helg? Jeg har hatt en kjempefin helg! 🙂 Den har vært så nærende på alle måter, både fornuftig, effktiv, avslappende, innholdsrik og pleiende –  og jeg er klar for en ny uke! Jeg får ofte spørsmål om hva jeg mener er fordelene med yoga, og tenkte jeg kunne skrive litt om det i dag.

Yoga for meg handler ikke bare om den fysiske delen. Yoga er måten vi tenker, beveger oss, spiser, puster, snakker, handler og lever på, yoga er med andre ord en livsstil og så mye mer enn bare asanas (yogastillinger). For å formidle poenget mitt bedre, har jeg skrevet en liten liste over noen av fordelene med yoga. Noen er sannsynligvis åpenbare, og noen kan være litt mer overraskende!

Yoga kan bidra til å bygge styrke og utholdenhet (mentalt og fysisk)
Noen av yogastillingene krever kroppens styrke, og andre krever sinnets styrke. Noen krever begge. Gjennom en regelmessig praksis, kan du oppleve at evnen til å holde en stilling lengre øker, og mentalt blir det mer behagelig å holde de ulike stillingene.

Yoga kan bidra til å forbedre holdningen 
I en yoga klasse beveger vi oss gjennom twister, vi vri og bøyer/tøyer våre kropper på alle mulige måter! Ved å gjøre det, blir vi uvitende omjustert og tilpasset vår egen anatomi.

Yoga kan bidra til å beskytte ryggraden
Vår ryggrad er en bemerkelsesverdig ting og såå viktig å ta hensyn til. Den er bygd for at vi kan bøye oss i alle slags retninger. Vi har en rekke bevegelsesmuligheter når det gjelder vår ryggrad, det er ikke kun frem og tilbake. Det er meningen at vi skal benytte denne evnen. Ved å bevege ryggraden vår på alle måter, kan vi hver dag (eller så ofte som mulig) styrke musklene som omgir og beskytte den, samt holde den godt smurt med bevegelse og motion. Dette kan bidra til å holde ryggraden fri for stivhet, ømhet og sykdom. Har du en sterk og sunn ryggrad – er du veldig heldig og det gjelder derfor å ta vare på den så godt man kan – viktig viktig! Yoga er den naturlige medisinen for ryggraden <3

Yoga kan være nyttig for å berolige sinnet
Sinnet kan være en av de siste tingene vi tror kan ha nytte av yoga, og det er fordi vi overser og ignorerer det ubevisst. Selv om du ikke er klar over at det utfordrer, styrker og disiplinerer sinnet, endrer det ikke det faktum at du ER. Enkeltfokus er oppmuntret og næret gjennom yoga eller en yogaklasse, som kan hjelpe deg til å bli mer til stede i øyeblikket og roe sinnet.

Yoga kan være nyttig for å berolige sjelen
For noen mennesker kan det oppleves som om du har vært en hel dag på spa etter du går ut av en yogaklasse eller har praktisert yoga hjemme! Du kan føle at innsiden din smiler og gleden (jeg snakket om den oppriktige lykken) siver fra hver tomme av ditt vesen! 

Yoga kan bidra til å aktivere ditt parasympatiske nervesystem
Kombinasjonen av et stille sinn, langsom og kontrollert pust og flyt av bevegelser som brukes i yoga, kan bidra til å aktivere vårt parasympatiske nervesystem uten å vite det. Dette hjelper oss med å oppnå en mer avslappet tilstand av å være. I denne tilstanden er vi i stand til å hvile, fordøye og gjenopprette. Det er det MOTSATTE av “fight or fly” -responsen, og det er nettopp denne tilstanden der kroppene våre fungerer best.

Yoga kan hjelpe å bekjempe stress og angst
Jeg er sikker på at det er så mange grunner til dette, men du bør bare prøve det og føle det selv! Yoga kan bidra til å fjerne stress og kaos i hverdagen og bringe vårt fokus og bevissthet til nåtid. Det setter vår virkelighet i perspektiv, og herfra kan vi med fordel begynne å fjerne uønsket rot og stress. Til slutt blir det en vane. Når jeg trør på yogamatta mi føles som om problemene mine umiddelbart smelter bort på en måte. Tid eksisterer ikke, bare her og nå. Aktivering av det parasympatiske nervesystemet og frigivelse av endorfiner kan gjøre det for deg!

Å praktisere yoga kan fremme produktiviteten
Å gjøre yoga er en måte å gi deg selv (kropp, sinn og sjel) en belønning på. De fleste ser på det å trene som hardt og utfordrende, men yoga er som en godbit! Det er deg-tid. Og å gi deg selv denne tiden, er en måte å stimulere hjernens belønningssystem på. Derfor er det å gjøre noe bra føles godt, og derfor forlater vi ofte en yogaklasse eller etter endt hjemme yogapraksis, lykkelig og klar. Det er helt menneskelig å knytte den følelsen av den gode energien med å gjøre noe godt for oss selv. Å trene på å assosiere godt med følelsen god,  kan hjelpe med å oppmuntre til mer av denne typen oppførsel og produktivitet.

Yoga bidrar til å øke selvtilliten og selvfølelsen
Som jeg nettopp skrev, gjør gode følelser bra. Både internt og eksternt. Dette kan hjelpe oss til å øke selvtilliten og vår følelse av selvfølelse! 🙂

Yoga oppmuntrer til selvbevissthet og vekst
De sier “yoga er en reise av seg selv, med selvet og til selvet”. Jeg har funnet yoga som et verktøy til uendelig vekst og funn! For meg trener jeg ikke bare yoga, jeg lever yoga! Yoga off the mat har blitt en veldig mye større del av praksisen min de siste årene..

Yoga øker sirkulasjonen
Å bevege kroppen din får blodet til å pumpe. Bevegelse av kroppen OG med vilje å kontrollere pusten er en måte å få sirkulasjonssystemet og ditt åndedrettssystem til å fungere harmonisk, og forbedre din generelle herlige eksistens:)

Yoga kan bidra til å regulere binyrene
Binyrekjertlene dine er ansvarlige for å frigjøre hormoner og regulerer stoffskiftet. Så, å oppnå og opprettholde balanse mellom binyrene dine synes å være en ganske god måte å leve litt lettere og lysere på + litt mindre stresset! Hurra!

Yoga kan hjelpe deg med å fokusere
Ved å oppfordre deg til å blokkere alle ting som er irrelevante og unødvendige når du praktiserer, kan du oppdage at du er i stand til å bedre fokusere hjernen og tankene dine.  

Yoga forbedrer balansen
Practice doesn’t make perfection, men det gjør fremgang. Med engasjement, vilje og tålmodighet kan balansen din bli bedre! Balanse mellom kropp og sinn!

Yoga kan bidra til å bygge muskler
Yoga hjelper definitivt å bygge muskler. De vanlige musklene, men også mange små muskler som du kanskje ikke har kjent eller visste eksisterte til og med!

Yoga kan forbedre søvnkvaliteten
Uendelig med studier viser at yoga har en positiv effekt på søvnkvaliteten OG kvantiteten.

Yoga kan bidra til å forbedre fleksibiliteten
Dette skjer ikke over natten, men med tålmodighet, utholdenhet og disiplin, kan du sakte men sikkert nærme deg fleksibilitetsmålene dine (..hvis du har noen hahaa:)

Yoga kan bidra til beskyttelse mot skade
Yoga er en fantastisk, rolig motvekt mot andre, mer intense og anstrengende treningsøkter du kan engasjere deg i. Hver yogastilling kan bidra til å styrke leddene og strekke musklene – minimere sannsynligheten for å trekke, ryke eller forstue noe. Å holde ulike yogastillinger (asanas) i lengre tid (75+ sekunder) har også muligheten til å bidra til å restaurere og gjenopprette bindevev.

Yoga kan gi økt energi
Selv om det høres rart ut at bruk av energi faktisk kan gi deg mer energi, når det gjelder yoga, gjør det det. Du må føle og oppleve det for å tro det!

Yoga kan bidra til å øke immuniteten
Yoga er en flott (og naturlig!) måte for deg å holde kroppen og sinnet ditt i topp helse!

Som en oppsummering kan yoga praktisk talt være til nytte for alle som har en puls. Bare nevner det;)

Kanskje du aldri har prøvd yoga før. Kanskje du blir skremt av det, eller bare ikke tenker at du vil like det. Men jeg lover deg, hvis du avviser det umiddelbart, kan du aldri vite hvilke utrolige fordeler du går glipp av!

love&light Sheila

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *