GET ON YOUR MAT!

6 TING SOM FÅR DEG PÅ MATTA

Jeg får ofte spørsmål om hvordan man kan få inn litt yoga hver dag uten å føle at det blir et jag eller mas om at det er en ekstra ting å måtte gjøre i tillegg til alt annet i en hektisk hverdag. For det første, det er IKKE noe du MÅ gjøre. Selv om yoga er fantastisk og helt nødvendig for meg i hverdagen får heller ikke jeg til å praktisere yoga absolutt hver eneste dag. Det krever tid som med alt annet, yoga må du også prioritere. MEN det trenger ikke være komplisert og det finnes flere måter å praktisere yoga på. Her har du en liten yoga sjekkliste som kanskje vil hjelpe deg til nettopp å få inn litt yoga i en hektisk hverdag 🙂

 1. Skaff deg en god yogamatte. Det er egentlig det eneste du trenger for å praktisere yoga.
 2. Finn et sted hvor du kan puste og praktisere yoga i ro. Du trenger ikke stor plass, bare rull ut matta et sted du kjenner du vil være og finne fokus. Gjerne ute i naturen!
 3. Gode yogaklær er viktig. Det holder ikke med at de kun får deg til å føle deg fresh, de bør være komfortable og funksjonelle. Løse store klær kan fort være i veien når du praktiserer. Klærne skal ikke være noe hinder eller ta fra deg fokus.
 4. Gjør solhilsen. Jeg kan ikke få sagt det nok ganger hvor bra solhilsen-sekvensen er. Jeg har stor respekt for solhilsen og anbefaler mine elever og DEG til å praktisere solhilsen hvis du for eksempel har dårlig med tid eller ikke orker å gjøre en hel serie med forskjellige yogaøvelser. Solhilsen er gull og fungerer som en liten minipraksis siden du trener og styrker hele kroppen.
 5. Om du ikke kan få til å gjøre yoga på matta – gjør yoga der du er! Gjør yoga mens du venter på bussen, står inne på trikken eller kjører bil. Altså, da mener jeg at du skal ha fokus på pusten og styr den med hele din kraft. Gjør 10-15 dype inn- og utpust (med åpne eller lukkede øyne) – er ingen som bryr seg, jeg lover deg! Men DU får gjort litt yoga oppi alt og det er utrolig hva 3-5 min med god pusting gjør! 🙂
 6. Savasana. Noen ganger bare hjelper det å ligge på yogamatta i savasana. Det vil altså si at du ligger på ryggen, har litt mellomrom mellom bena og armene – med håndflatene opp og lukkede øyne. Ta gjerne et pledd over deg så du beholder varmen. For her skal du faktisk ligge og hvile en stund. Høres ikke det fantastisk ut? Dette er yoga i aller høyeste grad spør du meg og er faktisk mer utfordrende enn hva det høres ut til. Men ikke nøl med å prøve! Når du ligger i savasana vil jeg du skal prøve å gi slipp – sånn helt på ordentlig. Ikke tenk på pusten, prøv å ikke tenk i det hele tatt. Slipp tankene, senk skuldrene, gjør deg tung. Kjenn korsryggen, setet, bena, føttene og til slutt hodet treffer matta. Slipp igjen tankene, alle forventingene… Nyt at du på en eller annen måte ikke eksiterer. Du ligger så lenge du føler for og har tid til, men husk å sett mobilen din på fly så du virkelig kan nyte savasana’en din helt i ro og uavbrutt. Når du våkner, bruk litt tid på å reise deg opp. Rull over på siden og ligg i fosterstilling en liten stund før du støtter deg opp med hendene til sittende (kan fint sitte med bena i kors om du vil) og avslutter yogastunden din på matta med å lukke øynene, samle håndflatene og si Namasté 🙂

Lykke til! Stor yogaklem fra meg <3

2 Comments

 1. Jeg har aldri i hele mitt liv prøvd yoga, før jeg tilfeldig kom over deg på youtube. Jeg har fått interesse for yoga gjennom deg, du er flink, rolig og behagelig stemme. Tusen takk for du har inspirert meg.

  1. Hei Lone! Så utrolig hyggelig å lese dette, tusen takk:)
   Det gjør meg så glad å høre at du har funnet veien hit og har fått interesse for yoga <3
   Du må bare si fra om det er noe du lurer på fremover (meld meg i kommentarfeltet på bloggen), jeg er nå her jeg og vil gjerne hjelpe til om jeg kan.
   Ha en fin kveld, klem!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *